Sastāvdaļas
- 600 g kviešu miltu
- 1 glāze piena
- 2 ēdamkarotes skābā krējuma
- 100 g sviesta
- 50 g cukura
- 5 g sāls
- 30 g rauga
Pildījumam:
- 2 glāzes applaucētu magoņu sēklu
- 1/2 glāzes medus
- 1 glāze cukura
- 1 ēdamkarotes sviesta
- 50-100 g rozīņu
- 1 ola pārziešanai
Pagatavošana
- Gatavo mīklu ar ieraugu.
- Uzrūgušo mīklu saveļ veltnī 4 4 cm diametrā, sagriež apmēram 2 cm biezās šķēlēs, izplacina, vidū liek magoņu pildījumu, ko pagatavo, saputojot kopā visus paredzētos produktus, pārloka pa diagonāli un maliņas saspiež kopā.
- Maizītes liek uz sagatavotas plāts, uzraudzē, pārziež ar sakultu olu un cep cepeškrāsnī apmēram 200°C temperatūrā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!