Liellopu gaļas zupa ar ķimenēm

Liellopu gaļas zupa ar ķimenēm Foto: Liellopu gaļas zupa ar ķimenēm

Sastāvdaļas

  • 600 g liellopu gaļas
  • 30 g sviesta
  • 2 sīpoli
  • 400 g kartupeļu
  • 1 tējkarote sāls
  • 1 tējkarote ķimeņu 
  • 1 tējkarote rīvētas citrona miziņas
  • 150 g tomātu biezeņa
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 200 g skābā krējuma 

Pagatavošana

  1. Liellopu gaļu atbrīvo no dzīslām, sagriež nelielos gabaliņos, cep sviestā.
  2. Gaļu cep pakāpeniski, pa daļām, lai tā ceptos, nevis sautētos.
  3. Ceptajai gaļai pievieno salmiņos sagrieztus sīpolus, cep, maisot, 2-3 minūtes.
  4. Gaļu pārliek katlā ar verdošu ūdeni (1,5 - 2 litri), vāra 30 minūtes.
  5. Kartupeļus nomizo, sagriež šķēlītēs, kad gaļa ir pusgatava, liek katlā, pieber sāli.
  6. Pievieno ķimenes, citrona miziņas, vāra, kamēr gaļa un kartupeļi ir mīksti.
  7. Pievieno tomātu biezeni, sakapātus ķiplokus, visu uzvāra un izslēdz uguni.
  8. Pasniedz ar skābo krējumu un zaļumiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes