Sastāvdaļas
- 200 g liellopa steika
- 20 ml eļļas
- 20 g sviesta
- 1 rozmarīna zariņš
- sāls pēc garšas
- 11 sauja rozā piparu
Baklažāniem:
- 1 neliels baklažāns
- 8 ķirštomāti
- 1 tējkarote medus
- 3 ķiploka daiviņas
- 30 g olīveļļas
- sāls pēc garšas
Pagatavošana
- Liellopa steiku nosusina ar salvetēm un ierīvē eļļu.
- Sakarsē pannu un cep 1 - 2 minūtes (atkarīgs no gabala biezuma) no katras puses.
- Apgriežot uz otru pusi, pannā pievieno sviestu, rozmarīnu, sāli un piparus.
- Kad steiks apcepies, ietin to folijā ar visām taukvielām un notur 3 minūtes pirms sagriešanas.
- Cita pannā olīveļļā cep baklažānu šķēlītes vai gabaliņus ar sāli un sakapātu ķiploku. Pievieno tomātu pusītes un medu, sautē.
- Pasniedz karstos baklažāna salātus, pa virsu liekot sagrieztu steiku un cepeša - piparu mērci no steika.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!