Liellopa steiks ar baklažāniem

Liellopa steiks ar baklažāniem Foto: Liellopa steiks ar baklažāniem

Sastāvdaļas

  • 200 g liellopa steika
  • 20 ml eļļas
  • 20 g sviesta
  • 1 rozmarīna zariņš
  • sāls pēc garšas
  • 11 sauja rozā piparu

Baklažāniem:

  • 1 neliels baklažāns
  • 8 ķirštomāti
  • 1 tējkarote medus
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 30 g olīveļļas
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Liellopa steiku nosusina ar salvetēm un ierīvē eļļu.
  2. Sakarsē pannu un cep 1 - 2 minūtes (atkarīgs no gabala biezuma) no katras puses.
  3. Apgriežot uz otru pusi, pannā pievieno sviestu, rozmarīnu, sāli un piparus.
  4. Kad steiks apcepies, ietin to folijā ar visām taukvielām un notur 3 minūtes pirms sagriešanas.
  5. Cita pannā olīveļļā cep baklažānu šķēlītes vai gabaliņus ar sāli un sakapātu ķiploku. Pievieno tomātu pusītes un medu, sautē.
  6. Pasniedz karstos baklažāna salātus, pa virsu liekot sagrieztu steiku un cepeša - piparu mērci no steika.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes