Sastāvdaļas
- 1 ½ k tomātu
- 1 ½ kg papriku
- 500 g burkānu
- 200 ml eļļas
- 50 ml ābolu etiķa
- 3 krustnagliņas
- 5 smaržīgo piparu graudiņu
- 5 melno piparu graudiņu
- 125 g cukura
- 1 ēdamkarote sāls
Pagatavošana
- Tomātus noplaucējiet, nomizojiet un samaliet.
- Paprikas iztīriet un sagrieziet nelielos gabaliņos,burkānus sarīvējiet uz rupjas rīves.
- Lieciet katlā samaltos tomātus, eļļu, cukuru un sāli.
- Vāriet 5 minūtes, pievienojiet burkānus un papriku, sautējiet 15 - 17 minūtes.
- Pielejiet etiķi, pieberiet krustnagliņas un piparus, karsējiet vēl 5 - 7 minūtes.
- Lieciet gatavo lečo izkarsētās burkās, ievietojiet tās katlā un piesedziet ar vāciņiem.
- Lejiet katlā tik daudz ūdens, lai burkas būtu pārklātas līdz pusei.
- Kad uzvārījies, karsējiet 10 - 15 minūtes. Burkas hermētiski aizvākojiet un atdzesējiet, apgāztas otrādi un silti apsegtas ar segu vai dvieli.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!