Sastāvdaļas
- 500 g liellopu gaļas
- 100 g izkausēta sviesta
- 200 g makaronu
- 1 liels sīpols
- 2 burkāni
- 2 paprikas
- 2 tomāti
- 2 selerijas kāti
- 4 kartupeļi
- ķiploki pēc garšas
- 4-5 glāzes gaļas buljona
- sāls, pipari pēc garšas
- pētersīļi
Pagatavošana
- Gatavo mērci - liellopu gaļu sagriež vidēja lieluma gabalos.
- Sīpolu, burkānus, paprikas, selerijas kātus sagriež sīkos gabaliņos.
- Dārzeņus apcep uz pannas, sakarsētā sviestā, pievieno gaļu, sagrieztus tomātus, sakapātus ķiplokus, visu pārlej ar gaļas buljonu.
- Pieber sāli, piparus pēc garšas, visu uzvāra.
- Nobeigumā pievieno sagrieztus kartupeļus, sautē 25-30 minūtes, uz lēnas uguns, kamēr gatavs.
- Makaronus izvāra, liek caurdurī, pārlej ar verdošu sālsūdeni, ūdeni notecina.
- Lagmanu pasniedz dziļā šķīvī, kurā liek makaronus, pārlej ar gaļas mērci un pārkaisa ar sakapātiem pētersīļiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!