Sastāvdaļas
- 400 g vistas gaļa
- 200 g šampinjoni
- 1 neliels burkāns
- 1-2 daiviņas ķiploka
- 150 g kūpināts Dzintara siers
- 500 ml kafijas vai saldais krējums
- neliela sauja sakapātu zaļumu pēc izvēles (lociņi, dilles, pētersīļi)
- sāls, pipari un citas garšvielas pēc garšas
- 10 g sviests
- 1 ēdamkarote eļļa
Pagatavošana
- Sagriež vistu un šampinjonus.
- Ķiploku izspiež, burkānu un sieru sarīvē uz rupjās rīves.
- Zaļumus smalki sagriež.
- Uzkarsētai pannai pievieno eļļu, sviestu, sarīvētu burkānu un ķiploku. Nedaudz apcep un tad pievieno klāt sagrieztus šampinjonus.
- Kad šampinjoni ir gatavi, pievieno vistu, sāli, piparus, citas garšvielas un turpina cept līdz gatavībai, ik pa laikam apmaisot.
- Pēc tam pievieno kafijas vai saldo krējumu un apmaisa. Kad mērce sāk burbuļot, samazina liesmu, pievieno kūpināto Dzintara sieru un visu laiku maisa, kamēr siers izkūst (apmēram 2 minūtes).
- Pašās beigās pievieno zaļumus un mērce ir gatava.
Receptes un foto autore: Aina Pitrāne
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!