Kūka „Biezpiens kažokā”

Kūka „Biezpiens kažokā” Foto: Kūka „Biezpiens kažokā”

Sastāvdaļas

  • 95 g sviesta
  • 500 g biezpiena
  • 4 olas
  • 90 g cukura
  • 150 g miltu
  • 125 g kakao pulvera
  • 5 g sodas
  • 40 g brūnā cukura

Pagatavošana

  1. Sviestu liek saldētavā.
  2. Gatavo pildījumu - biezpienu sakuļ ar olām un cukuru viendabīgā masā.
  3. Sviestu sarīvē uz smalkās rīves, samaisa ar miltiem.
  4. Miltu maisījumam pievieno 3/4 tējkarotes sodas, 1,5 ēdamkarotes cukura,brūno cukuru, 3 ēdamkarotes kakao pulvera.
  5. Visu samaisa viendabīgā masā.
  6. Veidni ietauko ar sviestu un uzkaisa kakao pulveri.
  7. Veidnē ber pusi miltu maisījuma, virsū liek pildījumu, atkal uzber atlikušo miltu maisījumu.
  8. Visas kārtas liek uzmanīgi, nepiespiežot, jo pildījums ir ļoti maigs un miltu maisījums - sauss.
  9. Cep 190°C temperatūrā, 45-50 minūtes.
  10. Gatavu kūku atdzesē vismaz 30 minūtes, veidni vislabāk likt uz mitra dvieļa.
  11. Kūku rotā ar zemenēm, piparmētru lapiņām un pūdercukuru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes