Sastāvdaļas
- 95 g sviesta
- 500 g biezpiena
- 4 olas
- 90 g cukura
- 150 g miltu
- 125 g kakao pulvera
- 5 g sodas
- 40 g brūnā cukura
Pagatavošana
- Sviestu liek saldētavā.
- Gatavo pildījumu - biezpienu sakuļ ar olām un cukuru viendabīgā masā.
- Sviestu sarīvē uz smalkās rīves, samaisa ar miltiem.
- Miltu maisījumam pievieno 3/4 tējkarotes sodas, 1,5 ēdamkarotes cukura,brūno cukuru, 3 ēdamkarotes kakao pulvera.
- Visu samaisa viendabīgā masā.
- Veidni ietauko ar sviestu un uzkaisa kakao pulveri.
- Veidnē ber pusi miltu maisījuma, virsū liek pildījumu, atkal uzber atlikušo miltu maisījumu.
- Visas kārtas liek uzmanīgi, nepiespiežot, jo pildījums ir ļoti maigs un miltu maisījums - sauss.
- Cep 190°C temperatūrā, 45-50 minūtes.
- Gatavu kūku atdzesē vismaz 30 minūtes, veidni vislabāk likt uz mitra dvieļa.
- Kūku rotā ar zemenēm, piparmētru lapiņām un pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!