Sastāvdaļas
- 7 olas
- 360 g cukura
- 2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 240 g valriekstu
- 480 g krekeru
- 60 g sviesta
- 60 ml apelsīnu sulas
- 60 ml ūdens
- 1 ēdamkarote kukurūzas cietes
- 1 ēdamkarote vaniļas ekstrakta
- 240 g brūnā cukura
- 1 kg saldā krējuma (trekna)
Pagatavošana
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160°C temperatūrai.
- Ar elektrisko putotāju saputo olu dzeltenumus gaišās putās.
- Pievieno cukuru, cepamo pulveri, vaniļas ekstraktu un turpina putot līdz masa kļūst bieza.
- Atsevišķā bļodā saputo olu baltumus un pakāpeniski pievieno olu dzeltenumu masai.
- Pievieno riekstus un sasmalcinātus krekerus.
- Mīklu sadala 2 kūkas formās, kas pārklātas ar viegli ietaukotu cepamo papīru un cep 35 minūtes.
- Gatavos biskvītus atdzesē un izņem no formām.
- Karameļu mērce: Nelielā katliņā izkausē sviestu, pievieno ūdeni, apelsīnu sulu, viegli saputotu olu, kukurūzas cieti, vaniļas ekstraktu un brūno cukuru.
- Visu karsē līdz vārīšanās temperatūrai, nepārtraukti maisot. Kad masa sāk sabiezēt, noņem to no karstuma un atdzesē.
- Ar elektrisko putotāju saputo saldo krējumu stingrā masā.
- Pamata biskvītu pārklāj ar putukrējumu, liek pāri otru biskvītu un arī pārziež ar saldo krējumu.
- Visu pārlej ar karameļu mērci tā, lai mērce lītu pāri kūkas malām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!