Krāsnī cepts lasis ar citronpipariem

Krāsnī cepts lasis ar citronpipariem Foto: Krāsnī cepts lasis ar citronpipariem

Sastāvdaļas

Porciju skaits – 4

  • 4 gab. lasis
  • 0.5 ēd.k. olīveļļa
  • 1 ēd.k. Santa Maria citronpipari bez pievienota sāls
  • 3 gab. svaigi diļļu kātiņi

Citronpiparu mērce:

  • 2 tējk. Santa Maria citronpipari bez pievienota sāls
  • 200 ml skābais krējums

Piedevas:

  • 200 g cukurzirņi
  • 1 ēd.k. sviests

Pagatavošana

  1. Uzkarsē krāsni līdz 200°C. Iezied lasi ar olīveļļu un liec cepamtraukā. Pārkaisi lasi ar citronpipariem bez pievienota sāls un cep krāsnī aptuveni 10 minūtes. Rotā ar svaigām dillēm.
  2. Liec citronpiparu mērces sastāvdaļas bļodā un labi samaisi.
  3. Piepildi ⅔ katla ar ūdeni, uzvāri. Liec cukurzirņus verdošajā ūdenī un vāri 1 minūti.
  4. Nokās, samaisi ar sviestu un pasniedz bļodā.
  5. Pasniedz kopā ar vārītiem kartupeļiem un citronu daiviņām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes