Krāsnī ceptas pildītas paprikas ar kūpinātu gaļu

Krāsnī ceptas pildītas paprikas ar kūpinātu gaļu Foto: Krāsnī ceptas pildītas paprikas ar kūpinātu gaļu

Sastāvdaļas

  • 2 paprikas
  • 150-200 g kūpinātas gaļas
  • 2 vidēja lieluma kartupeļi
  • 1 tomāts
  • 200 g cieta siera
  • 1 ola
  • 150 ml liesa saldā krējuma
  • sāls, pipari, garšvielas pēc garšas
  • 1 saišķītis loku
  • augu eļļa veidnes ietaukošanai

Pagatavošana

  1. Kartupeļus kārtīgi nomazgā, izvāra ar visu mizu, atdzesē, novelk mizu un sarīvē uz rupjās rīves.
  2. Gaļu sagriež nelielos gabaliņos.
  3. Sieru sarīvē uz rupjās rīves, daļu sarīvētā siera noliek malā.
  4. Ar putojamo slotiņu sakuļ saldo krējumu, olu, pēc garšas pievieno sāli, piparus un garšvielas.
  5. Lokus sakapā.
  6. Bļodā liek kartupeļus, gaļu, sieru, lokus, pielej sakulto olu un saldo krējumu, kārtīgi samaisa.
  7. Paprikas kārtīgi nomazgā, pārgriež uz pusēm, izņem sēklas.
  8. Tomātu nomazgā, sagriež šķēlītēs.
  9. Papriku pusītes blīvi piepilda ar pildījumu, virsū liek tomātu šķēlītes.
  10. Veidni ietauko ar augu eļļu, pielej 2-3 ēdamkarotes ūdens, liek pildītās paprikas, pārkaisa ar sieru.
  11. Cep 180°C temperatūrā, 30-35 minūtes.
  12. Pasniedzot, paprikas var pārkaisīt ar dillēm.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes