Sastāvdaļas
● 2 paprikas
● 150-200 g kūpinātas gaļas
● 2 vidēja lieluma kartupeļi
● 1 tomāts
● 200 g cieta siera
● 1 ola
● 150 ml liesa saldā krējuma
● sāls, pipari, garšvielas pēc garšas
● 1 saišķītis loku
● augu eļļa veidnes ietaukošanai
Pagatavošana
- Kartupeļus kārtīgi nomazgā, izvāra ar visu mizu, atdzesē, novelk mizu un sarīvē uz rupjās rīves.
- Gaļu sagriež nelielos gabaliņos.
- Sieru sarīvē uz rupjās rīves, daļu sarīvētā siera noliek malā.
- Ar putojamo slotiņu sakuļ saldo krējumu, olu, pēc garšas pievieno sāli, piparus un garšvielas.
- Lokus sakapā.
- Bļodā liek kartupeļus, gaļu, sieru, lokus, pielej sakulto olu un saldo krējumu, kārtīgi samaisa.
- Paprikas kārtīgi nomazgā, pārgriež uz pusēm, izņem sēklas.
- Tomātu nomazgā, sagriež šķēlītēs.
- Papriku pusītes blīvi piepilda ar pildījumu, virsū liek tomātu šķēlītes.
- Veidni ietauko ar augu eļļu, pielej 2-3 ēdamkarotes ūdens, liek pildītās paprikas, pārkaisa ar sieru.
- Cep 180°C temperatūrā, 30-35 minūtes.
- Pasniedzot, paprikas var pārkaisīt ar dillēm.