Sastāvdaļas
- 700-800 g teļa gaļas
- 50 g Pančetas šķiņķa
- 50 g sviesta
- 50 ml sausa baltvīna
- pārtikas diegs gaļai
Pagatavošana
- Teļa gaļu aptin ar šķiņķi un nostiprina ar pārtikas diegu.
- Lielā katlā izkausē sviestu, liek gaļu katlā, cep, ik pa brīdim apgrozot, neliekot katlam vāku.
- Pēc 15 minūšu cepšanas, pielej baltvīnu, joprojām katlam neliekot vāku, gaļu sutina, kamēr baltvīns ir iztvaikojis.
- Jāskatās, lai gaļa nepiedeg!
- Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai, gaļu liek veidnē, pārlej ar katlā palikušo šķidrumu, cep, ik pēc 10-15 minūtēm gaļu apgrozot.
- Gaļu pārlej ar šķidrumu, kas izdalījies veidnē.
- Pēc 40 minūtēm, krāsns temperatūru samazina līdz 150°C.
- Turpina gaļu cept vēl 1 stundu, ik pēc 20 minūtēm, gaļu apgrozot un pārlejot ar šķidrumu, kas izdalījies.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!