Ķiršu un valriekstu kūka

Ķiršu un valriekstu kūka Foto: Ķiršu un valriekstu kūka

Sastāvdaļas

Valriekstu mīkla:

  • 7 olas
  • 70 g pūdercukurs
  • 1 šķipsniņa sāls
  • 1 iepakojums vaniļas cukurs
  • 1 apelsīna miziņas
  • 1 citrona miziņas
  • 1 naža gals kanēļa 
  • 120 ml sviests
  • 200 g valrieksti (rīvēti)
  • 100 g biskvīta drupatas (vai rīvmaize)
  • 40 g miltu
  • 1 paciņa cepamā pulvera
  • 80 g smalkā cukura
  • 250 g ķirši

Dekorējumam:

  • 100 g šokolādes (baltā)
  • 10 gab.skaistu ķiršu

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160°C temperatūrai. Tortes veidni ieziež ar „Kronenöl” vai sviestu un izkaisa ar miltiem.
  2. Miltus un cepamo pulveri izsijā. Miltus, valriekstus un rīvmaizi sajauc. Ķiršiem izņem kauliņus.
  3. Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Olu dzeltenumus, pūdercukuru, sāli, vaniļas cukuru, rīvētu citrona un apelsīna miziņu un kanēli puto 10 minūtes.
  4. Pievieno lēnām un pamazām „Kronenöl” vai kausētu sviestu, nepārtraucot maisīt.
  5. 1 minūti turpināt putot. Pievieno miltu maisījumu.
  6. Olu baltumus labi saputot,pielikt pamazām smalko cukuru, saputojot krēmveida putās.
  7. Iecilāt uzmanīgi maisījumā.
  8. Kā pēdējos pievieno ķiršus. Masu liek cepamformā, viegli izlīdzina, uz vidējā plaukta apmēram 40 minūtes cep. 
  9. Izņem no krāsns un ļauj atdzist 1 stundu ,neizņemot no veidnes.
  10. Garnējumam šokolādi smalki salauž un izkausē ūdens peldē.
  11. Ķiršus iemērc līdz pusei šokolādē, novieto uz cepampapīra un patur ledusskapī 1 stundu.
  12. Tad noņem no papīra un dekorē kūku.
  13. Pasniedz ar putukrējumu vai vaniļas saldējumu.
  14. Labi garšos klāt baltvīns - salds un stiprs.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes