Sastāvdaļas
Valriekstu mīkla:
- 7 olas
- 70 g pūdercukurs
- 1 šķipsniņa sāls
- 1 iepakojums vaniļas cukurs
- 1 apelsīna miziņas
- 1 citrona miziņas
- 1 naža gals kanēļa
- 120 ml sviests
- 200 g valrieksti (rīvēti)
- 100 g biskvīta drupatas (vai rīvmaize)
- 40 g miltu
- 1 paciņa cepamā pulvera
- 80 g smalkā cukura
- 250 g ķirši
Dekorējumam:
- 100 g šokolādes (baltā)
- 10 gab.skaistu ķiršu
Pagatavošana
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160°C temperatūrai. Tortes veidni ieziež ar „Kronenöl” vai sviestu un izkaisa ar miltiem.
- Miltus un cepamo pulveri izsijā. Miltus, valriekstus un rīvmaizi sajauc. Ķiršiem izņem kauliņus.
- Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Olu dzeltenumus, pūdercukuru, sāli, vaniļas cukuru, rīvētu citrona un apelsīna miziņu un kanēli puto 10 minūtes.
- Pievieno lēnām un pamazām „Kronenöl” vai kausētu sviestu, nepārtraucot maisīt.
- 1 minūti turpināt putot. Pievieno miltu maisījumu.
- Olu baltumus labi saputot,pielikt pamazām smalko cukuru, saputojot krēmveida putās.
- Iecilāt uzmanīgi maisījumā.
- Kā pēdējos pievieno ķiršus. Masu liek cepamformā, viegli izlīdzina, uz vidējā plaukta apmēram 40 minūtes cep.
- Izņem no krāsns un ļauj atdzist 1 stundu ,neizņemot no veidnes.
- Garnējumam šokolādi smalki salauž un izkausē ūdens peldē.
- Ķiršus iemērc līdz pusei šokolādē, novieto uz cepampapīra un patur ledusskapī 1 stundu.
- Tad noņem no papīra un dekorē kūku.
- Pasniedz ar putukrējumu vai vaniļas saldējumu.
- Labi garšos klāt baltvīns - salds un stiprs.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!