Sastāvdaļas
- 350 g miltu
- 250 g sviesta
- 25 g rauga
- 1/4 glāzes piena
- 1 ola
- 4 ēdamkarotes cukura
- šķipsniņa sāls
- 2 ēdamkarotes rīvmaizes
- 1 kg ķiršu
- 50 g riekstu kodolu
- 1 ola pārziešanai
Pagatavošana
- Sviestu ar miltiem saplucina, pievieno olas dzeltenumu, piena izšķīdinātu raugu un cukuru, iejauc mīklu.
- Ja nepieciešamas , pielej mazliet ūdens. Mīklu dala 2 dāļās, katru atsevišķi izveltnē.
- Vienu plāksni ieklāj ietaukota veidnē, virsu uzkaisa rīvmaizi, virs rīvmaizes liek ķiršus bez kauliņiem, pārkaisa ar cukuru un sasmalcinātiem riekstiem.
- Pārklāj ar otru mīklas plāksni, pārziež ar olu. Šur tur iedur ar dakšiņu.
- Cep cepeškrāsnī, līdz cepums iegūst skaistu brūnu krāsu.
- Atdzisušu sagriež gabaliņos, pārkaisa ar pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!