Ķiršu torte

Ķiršu torte Foto: Ķiršu torte

Sastāvdaļas

  • 350 g miltu
  • 250 g sviesta
  • 25 g rauga
  • 1/4 glāzes piena
  • 1 ola
  • 4 ēdamkarotes cukura
  • šķipsniņa sāls
  • 2 ēdamkarotes rīvmaizes
  • 1 kg ķiršu
  • 50 g riekstu kodolu
  • 1 ola pārziešanai

Pagatavošana

  1. Sviestu ar miltiem saplucina, pievieno olas dzeltenumu, piena izšķīdinātu raugu un cukuru, iejauc mīklu.
  2. Ja nepieciešamas , pielej mazliet ūdens. Mīklu dala 2 dāļās, katru atsevišķi izveltnē.
  3. Vienu plāksni ieklāj ietaukota veidnē, virsu uzkaisa rīvmaizi, virs rīvmaizes liek ķiršus bez kauliņiem, pārkaisa ar cukuru un sasmalcinātiem riekstiem.
  4. Pārklāj ar otru mīklas plāksni, pārziež ar olu. Šur tur iedur ar dakšiņu.
  5. Cep cepeškrāsnī, līdz cepums iegūst skaistu brūnu krāsu.
  6. Atdzisušu sagriež gabaliņos, pārkaisa ar pūdercukuru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes