Sastāvdaļas
- 5 kartupeļi
- 100 g mīksta sviesta
- 5 ēdamkarotes rīvēta Parmas siera
- 1 ēdamkarote skābā krējuma
- 3 saspiestas ķiploku daiviņas
- 3 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu
Pagatavošana
- Kārtīgi nomazgā kartupeļus, liek tos katlā ar visu mizu.
- Pārlej ar ūdeni, tā, lai kartupeļi ir mazliet pārsegti, vāra, kamēr gatavi, ūdeni nolej.
- Gatavo ķiploku sviestu - visas sastāvdaļas samaisa, pārkaisa ar maltiem melnajiem pipariem, ja nepieciešams, pieber sāli.
- Kartupeļiem novelk mizu, pārgriež uz pusēm, liek ietaukotā veidnē.
- Katram kartupelim uzklāj ķiploku sviestu, cep 250°C temperatūrā, 10-15 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!