Kēkss ar ingveru, citroniem un sukādēm

Kēkss ar ingveru, citroniem un sukādēm Foto: Kēkss ar ingveru, citroniem un sukādēm

Sastāvdaļas

  • 300 g miltu
  • 150 g mīksta sviesta
  • 200 g krējuma (20 %)
  • 120 g cukura sīrupa
  • 50 g svaiga ingvera
  • 2 citroni
  • 2 olas
  • 10 g "X-tra" cepamā pulvera
  • 3 ēd. k. medus
  • 80 g sukādes (ingvera, cidoniju, dzērveņu, ķirbju)
  • šķipsniņa sāls
  • pūdercukurs un sukādes dekorēšanai

Pagatavošana

  1. Miltus sajauc ar cepamo pulveri. Ingveru sarīvē uz smalkas rīves un sajauc ar cukura sīrupu un medu. Pievieno abu citronu rīvētas miziņas, un viena citrona sulu, visu samaisa. Pa vienai pievieno olas, pēc tam krējumu. Liek klāt mīksto sviestu un kārtīgi maisa, līdz mīkla kļūst viendabīga. Pievieno sāli, miltus ar cepamo pulveri un vēlreiz visu kārtīgi samaisa. Iemaisa sukādes.
  2. Mīklu pārlej formā un cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos apmēram 50 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti.
  3. Ja kēksu gatavo daudzfunkcionālajā katlā, tad izvēlas režīmu "Cepšana" un cep 65 minūtes. Kēksu izņem no formas un pilnībā atdzesē. Gatavu kēksu pārkaisa ar pūdercukuru un dekorē ar sukādēm.

Recepte no grāmatas "Kūkas", izdevniecība whitebook.lv 

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes