Kēkss ar āboliem

Kēkss ar āboliem Foto: Kēkss ar āboliem

Sastāvdaļas

  • 150 g miltu
  • 150 g cukura
  • 2 āboli
  • 5 olas
  • 3 olu dzeltenumi
  • 50 g kartupeļu milti
  • 1 - 2 tējkarotes citrona sulas
  • pūdercukurs un kakao pārkaisīšanai
  • sviests un milti veidnei

Pagatavošana

  1. Ābolus nomizo, sagriez četrās daļās, izgriez serdi. Mīkstumu sagriez mazos gabaliņos, samaisi ar citrona sulu.
  2. Olām atdali dzeltenumu no baltuma. Baltumu kopā ar ūdeni saputo stingrās putās. Iesijā cukuru. Pa vienam iekul 8 dzeltenumus.
  3. Miltus samaisi ar kartupeļu miltiem, pārsijā saputotajām olām un uzmanīgi iecilā. Iecilā arī ābolus.
  4. Mīklu liec ietaukotā un ar miltiem izsijātā veidnē (22 cm diametra veidne).
  5. Liec 175°C grādus karstā krāsnī un cep aptuveni 40 minūtes.
  6. Izņem no krāsns un vēl uz 10 minūtēm atstāj veidnē. Tad uzmanīgi izgāz un veidnes, atdzesē un pārkaisi ar pūdercukuru un kakao.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes