Sastāvdaļas
- 200 g kefīra
- 3 olas
- 1 glāze cukura
- 1 tējkarote sodas
- vanilīns (pēc garšas)
- 6 ēdamkarotes miltu
- 3 ēdamkarotes kakao pulvera
Krēmam:
- 200 g skābā krējuma
- 1 glāze cukura
Glazūrai:
- 100 g piena
- 4 ēdamkarotes cukura
- 2 ēdamkarotes kakao pulvera
- 1 ēdamkarotes sviesta
Pagatavošana
- Bļodā sakuļ olas ar cukuru un vanilīnu, pielej kefīru, pievieno miltus, dzēstu sodu (ar etiķi) - visu kārtīgi sajauc.
- Samaisīto mīklu sadala divās daļās.
- Vienai mīklas daļai pievieno kakao.
- Abas mīklas daļas liek katru savā ieeļļotā veidnē.
- Veidnes liek uzkarsētā krāsnī un cep biskvītus.
- Gatavu balto biskvītu sagriež gabaliņos.
- Gatavo krēmu - ar mikseri sakuļ skābo krējumu un cukuru.
- Baltā biskvīta gabaliņus apmērcē skābā krējuma krēmā.
- Atlikušo skābā krējuma krēmu uzklāj šokolādes biskvītam, virsū ber kaudzīti baltā biskvīta gabaliņu.
- Gatavo glazūru - pienu lej katlā un uzvāra.
- Pievieno cukuru, kakao pulveri - vāra 4 minūtes.
- Pievieno sviestu un vāra 3 minūtes.
- Pārlej torti ar glazūru.
- Glazūras vietā, torti var noklāt ar rīvētu šokolādi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!