Sastāvdaļas
● 1,5 glāzes kefīra
● 1 ola
● 3 ēdamkarotes cukura
● 2 ēdamkarotes augu eļļas
● 1/2 tējkarotes sāls
● 1/2 tējkarotes sodas
● 2-3 glāzes miltu
● 1 paciņa vaniļas cukura vai 1 ēdamkarote konjaka
Pagatavošana
- Samīca mīkstu mīklu un atstāj nostāvēties uz 20 minūtēm.
- Tad darba virsmu nokaisa ar miltiem, mīklu sadala 2 daļās, katru izrullē taisnstūra plāksnē, 1 cm biezumā.
- Mīklu sagriež nelielos taisnstūrīšos, vidū izveido iegriezumus, izver cauri mīklu.
- Cep no abām pusēm, pannā, bagātīgā augu eļļas daudzumā.
- Pasniedz, pārkaisītas ar pūdercukuru.