Kartupeļu kotletes ar sēņu mērci

Kartupeļu kotletes ar sēņu mērci Foto: Kartupeļu kotletes ar sēņu mērci

Sastāvdaļas

  • 600 g kartupeļu
  • 2 olas
  • 150 g sviesta
  • 1 ēdamkarote miltu
  • 300 g svaigu sēņu pēc izvēles
  • 1 sīpols
  • 100 ml skābā krējuma
  • 50 g rīvmaizes
  • augu eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Nomizotus kartupeļus izvāra, ūdeni nolej - kartupeļus  nosusina, samīca.
  2. Kartupeļu biezeni atdzesē, pievieno 50 g sviesta, 2 olu dzeltenumus, miltus - kārtīgi samaisa, veido kotletes.
  3. Kartupeļu kotletes apviļā rīvmaizē.
  4. Cep sakarsētā augu eļļā, no abām pusēm.
  5. Gatavo sēņu mērci - sēnes aplej ar verdošu ūdeni, noskalo, nosusina, sagriež plānās šķēlītēs. 
  6. Sīpolu sīki sakapā, maisot cep 50 gramos sviesta, pievieno sēnes, sutina, kamēr sēnes izdala šķidrumu.
  7. Citā pannā miltus karsē, kopā ar atlikušo sviestu, maisa, kamēr izveidojas gaiši-dzeltena masa. 
  8. Tad miltu masu liek pannā pie sēnēm, uzber sāli, piparus - samaisa.
  9. Uz lēnas uguns mērci pavāra 10 minūtes.
  10. Pašās beigās pievieno skābo krējumu, uzvāra, noņem no uguns.
  11. Kartupeļu kotletes pasniedz ar mērci, rotā ar zaļumiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes