Sastāvdaļas
- 600 g kartupeļu
- 2 olas
- 150 g sviesta
- 1 ēdamkarote miltu
- 300 g svaigu sēņu pēc izvēles
- 1 sīpols
- 100 ml skābā krējuma
- 50 g rīvmaizes
- augu eļļa cepšanai
Pagatavošana
- Nomizotus kartupeļus izvāra, ūdeni nolej - kartupeļus nosusina, samīca.
- Kartupeļu biezeni atdzesē, pievieno 50 g sviesta, 2 olu dzeltenumus, miltus - kārtīgi samaisa, veido kotletes.
- Kartupeļu kotletes apviļā rīvmaizē.
- Cep sakarsētā augu eļļā, no abām pusēm.
- Gatavo sēņu mērci - sēnes aplej ar verdošu ūdeni, noskalo, nosusina, sagriež plānās šķēlītēs.
- Sīpolu sīki sakapā, maisot cep 50 gramos sviesta, pievieno sēnes, sutina, kamēr sēnes izdala šķidrumu.
- Citā pannā miltus karsē, kopā ar atlikušo sviestu, maisa, kamēr izveidojas gaiši-dzeltena masa.
- Tad miltu masu liek pannā pie sēnēm, uzber sāli, piparus - samaisa.
- Uz lēnas uguns mērci pavāra 10 minūtes.
- Pašās beigās pievieno skābo krējumu, uzvāra, noņem no uguns.
- Kartupeļu kotletes pasniedz ar mērci, rotā ar zaļumiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!