Kartupeļu biezputra

Kartupeļu biezputra Foto: Kartupeļu biezputra

Sastāvdaļas

  • 1 kg kartupeļu
  • 1,25 glāzes salda krējuma un piena maisījuma vai tikai piena
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • 4 - 5 ķiploka daiviņas
  • šķipsniņa muskatrieksta
  • 2 ēdamkarotes sakapātu zaļo lociņu
  • malti pipari, sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Kartupeļus sagriež ceturtdaļās un izvāra vieglā sālsūdenī.
  2. Kamēr kartupeļi vārās, uz pannas pagatavo mērci.
  3. Izkausē 1 ēdamkaroti sviesta, pievieno ķiploku. Pielej pienu un vāra 10 minūtes.
  4. Pievieno muskatriekstu un samaisa. Noņem no uguns.
  5. No kartupeļiem nolej ūdeni. Katliņā ar kartupeļiem lej mērci un visu saspiež biezputrā.
  6. Pievieno vēl vienu karoti sviesta, zaļos lociņus, sāli un piparus.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes