Sastāvdaļas
- 300 g kartupeļu biezeņa
- 150 g Čederas siera
- 4 loki
- 1 ola
- 1/2 glāzes miltu
- augu eļļa
- malti melnie pipari
- sāls
Pagatavošana
- Sieru rupji sarīvē, lokus sakapā.
- Bļodā liek kartupeļu biezeni, olu, 3 ēdamkarotes miltu, rīvēto sieru un lokus.
- Pieber piparus, kārtīgi samaisa.
- No pagatavotās kartupeļu biezeņa mīklas veido nelielas bumbiņas, tās saspiež 1-1,5 cm lielos plāceņos.
- Plāceņus apkaisa ar miltiem no abām pusēm, cep sakarsētā eļļā.
- Cep, aptuveni 3-4 minūtes, no abām pusēm, kamēr parādās zeltaini-brūna garoziņa.
- Ja nepieciešams, eļļu ik pa laikam pielej klāt.
- Gatavus plāceņus liek uz papīra, lai notek liekā eļļa, uzber mazliet sāls.
- Plāceņus pasniedz ar skābo krējumu un zaļumiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!