Kartupeļu biezeņa plāceņi

Kartupeļu biezeņa plāceņi Foto: Kartupeļu biezeņa plāceņi

Sastāvdaļas

  • 300 g kartupeļu biezeņa
  • 150 g Čederas siera 
  • 4 loki
  • 1 ola 
  • 1/2 glāzes miltu 
  • augu eļļa  
  • malti melnie pipari
  • sāls 

Pagatavošana

  1. Sieru rupji sarīvē, lokus sakapā. 
  2. Bļodā liek kartupeļu biezeni, olu, 3 ēdamkarotes miltu, rīvēto sieru un lokus. 
  3. Pieber piparus, kārtīgi samaisa.
  4. No pagatavotās kartupeļu biezeņa mīklas veido nelielas bumbiņas, tās saspiež 1-1,5 cm lielos plāceņos.
  5. Plāceņus apkaisa ar miltiem no abām pusēm, cep sakarsētā eļļā. 
  6. Cep, aptuveni 3-4 minūtes, no abām pusēm, kamēr parādās zeltaini-brūna garoziņa.
  7. Ja nepieciešams, eļļu ik pa laikam pielej klāt. 
  8. Gatavus plāceņus liek uz papīra, lai notek liekā eļļa, uzber mazliet sāls.
  9. Plāceņus pasniedz ar skābo krējumu un zaļumiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes