Sastāvdaļas
- 450 g kartupeļu
- 200 g kūpinātas zivs
- 4 ēdamkarotes saulespuķu eļļas
- pētersīļi
- piparmētras
- 1/2 citrona sulas
- 1 tējkarote cukura
- 1/2 tējkarotes maltas paprikas
- 1/2 tējkarotes maltu melno piparu
- 5 ēdamkarotes olīveļļas
- sāls pēc garšas
Pagatavošana
- Kartupeļus nomizo, sagriež lielos gabalos, liek veidnē, uzber sāli, piparus, aprasina ar saulespuķu eļļu.
- Cep 250°C temperatūrā, 20 minūtes.
- Gatavo mērci - piparmētras un pētersīļus sakapā, pievieno olīveļļu, citrona sulu, cukuru, papriku, sāli - masu sablenderē.
- Mērci pārlej kartupeļiem, turpina cept 5-7 minūtes.
- Zivi sagriež nelielos gabaliņos, liek virsū kartupeļiem, turpina cept 5 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!