Sastāvdaļas
- 1 plāksne kārtainās rauga mīklas
- 1 vidēja lieluma sālīts gurķis
- 3-4 kūpināta caurauguša speķa šķēles
- loki
- siers
- 1 ola
- 2 ēdamkarotes skābā krējuma
- sāls, pipari, garšvielas pēc izvēles un garšas
Pagatavošana
- Gurķi, speķi, lokus sakapā.
- Sieru sarīvē.
- Mīklu atlaidina, mazliet izstaipa, nedaudz sadursta ar dakšiņu, liek ietaukotā veidnē.
- Uz mīklas uzklāj pusi rīvētā siera un lokus.
- Virsū liek sālīto gurķi, viegli apceptu speķi.
- Tad atkal uzkaisa atlikušo sieru, nostiprina pīrāga malas.
- Sakuļ skābo krējumu, olu, sāli, piparus(sāli ber pavisam maz, jo pīrāgā ir daudz sālītu sastāvdaļu), pārlej pīrāgam.
- Krāsni uzkarsē līdz 190-200 °C temperatūrai, cep 35 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!