Sastāvdaļas
Tefteļiem:
- 400 g maltas cūkgaļas
- 1/2 glāzes rīsu
- 1 vidēja lieluma sīpols
- 1 ola
- milti panēšanai
- sāls pēc garšas
- augu eļļa cepšanai
Mērcei:
- 1 tējkarote tomātu pastas
- 1 ēdamkarote miltu
- 1 ēdamkarote saldā krējuma
- 1,5 glāzes ūdens
Pagatavošana
- Sīpolu samaļ gaļas maļamajā mašīnā vai virtuves kombainā.
- Rīsus izvāra un atdzesē.
- Malto gaļu samaisa ar olu, sīpolu, rīsiem.
- No maltās gaļas masas veido 4,5-5 cm lielus tefteļus, apviļā miltos.
- Tefteļus liek sakarsētā pannā, augu eļļā, cep no visām pusēm 5 minūtes, pannai vāku nevajag likt.
- Tefteļiem pannā uzlej 1 glāzi verdoša ūdens, sautē 10-15 minūtes.
- 1/2 glāzes silta ūdens liek saldo krējumu, miltus - kārtīgi samaisa, lai nav kunkuļu.
- Lej pannā, pie tefteļiem, samaisa - sautē vēl 10-15 minūtes.
- Tefteļus pasniedz ar kādām piedevām vēlaties.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!