Gulašs ar mērci un kartupeļu biezputru

Gulašs ar mērci un kartupeļu biezputru, kā bērnībā Foto: Gulašs ar mērci un kartupeļu biezputru

Sastāvdaļas

  ● 500 g liellopu gaļas
  ● 1 sīpols
  ● 1 burkāns
  ● 1 ēdamkarote miltu
  ● 1 tējkarote tomātu pastas
  ● 1 ēdamkarote skābā krējuma
  ● 1 lauru lapa
  ● sāls pēc garšas

Pagatavošana

    1. Gaļu sagriež nelielos gabaliņos, viegli apcep, uzlej verdošu ūdeni un sautē kopā ar sagrieztu sīpolu un rīvētu burkānu.
    2. Sautē uz nelielas uguns, mazliet pievienojot augu eļļu.
    3. Tad katlā pielej vēl vienu glāzi ūdens, turpina sautēt, kamēr gaļa ir mīksta.
    4. Gaļai jābūt nedaudz pārklātai ar buljonu, 10 minūtes, pirms gaļa gatava, pieber sāli, lauru lapu, piparu graudiņus.
    5. Gaļa ir dažāda, arī gatavošanas laiks ir atšķirīgs, bet optimālais gaļas gatavošanas laiks varētu būt 1 stunda.
    6. Gaļas gatavību pārbauda ar nazi vai dakšiņu.
    7. 1/2 glāzes silta ūdens izšķīdina tomātu pastu, miltus, skābo krējumu. 
    8. Visu kārtīgi samaisa, lai nav kunkuļu, pievieno gulašam, tas sabiezēs, ja nepieciešams, pielej vēl nedaudz verdoša ūdens.
    9. Kartupeļus nomizo, izvāra ūdenī, ūdeni nedaudz nolej, kārtīgi sastampā.
    10. Kad kartupeļi kārtīgi sastampāti, pielej karstu pienu, pieber sāli un sviestu pēc garšas.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes