Sastāvdaļas
- 500 g aknu
- 2-3 sīpolu
- 2 glāzes skābā krējuma
- 3 ēdamkarotes sviesta
- 1 ēdamkarote tomātu pastas
- 1 ēdamkarote miltu
- zaļumi
- sāls
- pipari
Pagatavošana
- Noskalo un novelk plēves aknām, sagriež tās 1 cm biezos un 3-4 cm garos salmiņos.
- Aknu liek pannā, sakarsētā sviestā, cep, pieber sāli, piparus.
- Sausā pannā apcep miltus, kamēr tie kļūst krēmkrāsas, pārkaisa tos aknām, samaisa.
- Pievieno atsevišķi apceptus sīpolus, skābo krējumu, tomātu pastu, samaisa - uzvāra.
- Visu turpina sautēt 10-15 minūtes, uz lēnas uguns, kamēr aknas ir gatavas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!