Karsti sālīts speķis

Karsti sālīts speķis Foto: Karsti sālīts speķis

Sastāvdaļas

  • 1 l ūdens
  • 1 kg caurauguša cūkas speķa
  • 3 kaudzītes sīpolu mizu
  • 2 lauru lapas
  • 7 ķiploka daiviņas
  • 200 g sāls
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Katlā lej ūdeni, pievieno cukuru, sāli, lauru lapas, sīpolu mizas un liek vārīties.
  2. Kad ūdens sāk vārīties, katlā liek nomazgātu cūkas speķi, vāra 20-30 minūtes.
  3. Pēc noteiktā laika, katlu noņem no uguns un atstāj ar visu speķi, 8-10 stundas ievilkties. 
  4. Tad speķi izņem no novārījuma un liek žāvēties.
  5. Kamēr speķis žāvējas, ķiplokus sagriež plānās šķēlītēs, samaisa ar maltiem melnajiem pipariem.
  6. Apžuvušu speķi apviļā ķiploku-piparu maisījumā, ietin folijā un liek uz nakti saldētavā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes