Sastāvdaļas
- 1 l ūdens
- 1 kg caurauguša cūkas speķa
- 3 kaudzītes sīpolu mizu
- 2 lauru lapas
- 7 ķiploka daiviņas
- 200 g sāls
- 2 ēdamkarotes cukura
- malti melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Katlā lej ūdeni, pievieno cukuru, sāli, lauru lapas, sīpolu mizas un liek vārīties.
- Kad ūdens sāk vārīties, katlā liek nomazgātu cūkas speķi, vāra 20-30 minūtes.
- Pēc noteiktā laika, katlu noņem no uguns un atstāj ar visu speķi, 8-10 stundas ievilkties.
- Tad speķi izņem no novārījuma un liek žāvēties.
- Kamēr speķis žāvējas, ķiplokus sagriež plānās šķēlītēs, samaisa ar maltiem melnajiem pipariem.
- Apžuvušu speķi apviļā ķiploku-piparu maisījumā, ietin folijā un liek uz nakti saldētavā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!