Sastāvdaļas
- 1 vidēji liela kāpostgalva
- 500 g kartupeļu
- 1 ola
- 1/4 tējkarotes muskatrieksta
- 1 sīpols
- 1 ķiploka daiviņa
- 50 g selerijas saknes
- 200 ml tomātu sulas
- pētersīļi
- sāls
- pipari
- augu eļļa
Pagatavošana
- Kartupeļus un selerijas sakni nomizo un novāra mīkstus sāls ūdeni.
- Sīpolu sagriež, ķiploku saspiež un cep augu eļļa.
- Gatavos kartupeļus ar selerijas sakni sastampā, pievieno ceptus sīpolu, muskatriekstu, piparus, pētersīļus un samaisa.
- Kad kartupeļi nedaudz padzisuši pievieno olu un kārtīgi samaisa.
- Kāpostam noņem virsējās lapas, ja tās ir bojātas, un ar asu, garu nazi apgriež apkārt kacenam. Kacenu izņem.
- Kāpostu liek lielā katlā pievieno sāli un vāra 5-7 minūtes.
- Lapas liek uz šķīvja kaudzē.
- Kad lapas padzisušas, ar nazī nogriež biezo dzīslu pie lapas pamatnes.
- Veido tīteņus - uz kāposta tuvākās malas liek kartupeļu pildījumu un veido garenu formu.
- Uz karstas pannas nelielā eļļas daudzumā tīteņus apcep 2-3 minūtes no abām pusēm.
- Apceptos tīteņus liek sakarsēta pannā vai katlā.
- Uz karstas pannas nelielā eļļas daudzumā apcep miltus un pievieno tomātu sulu, sāli, piparus, uzvara un lej virsu tīteņiem.
- Uzliek katlam vai pannai vāku un sautē uz nelielas uguns 15-20 minūtes.
- Kāpostu tīteņiem var pievienot skābu krējumu.
- Pasniedz galdā karstus.
Recepti piedāvā: videovirtuve.lv
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!