Kāpostu tīteņi ar kartupeļiem

Sastāvdaļas

  • 1 vidēji liela kāpostgalva
  • 500 g kartupeļu
  • 1 ola
  • 1/4 tējkarotes muskatrieksta
  • 1 sīpols
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 50 g selerijas saknes
  • 200 ml tomātu sulas
  • pētersīļi
  • sāls
  • pipari
  • augu eļļa

Pagatavošana

  1. Kartupeļus un selerijas sakni nomizo un novāra mīkstus sāls ūdeni.
  2. Sīpolu sagriež, ķiploku saspiež un cep augu eļļa.
  3. Gatavos kartupeļus ar selerijas sakni sastampā, pievieno ceptus sīpolu, muskatriekstu, piparus, pētersīļus un samaisa.
  4. Kad kartupeļi nedaudz padzisuši pievieno olu un kārtīgi samaisa.
  5. Kāpostam noņem virsējās lapas, ja tās ir bojātas, un ar asu, garu nazi apgriež apkārt kacenam. Kacenu izņem.
  6. Kāpostu liek lielā katlā pievieno sāli un vāra 5-7 minūtes.
  7. Lapas liek uz šķīvja kaudzē.
  8. Kad lapas padzisušas, ar nazī nogriež biezo dzīslu pie lapas pamatnes.
  9. Veido tīteņus - uz kāposta tuvākās malas liek kartupeļu pildījumu un veido garenu formu.
  10. Uz karstas pannas nelielā eļļas daudzumā tīteņus apcep 2-3 minūtes no abām pusēm.
  11. Apceptos tīteņus liek sakarsēta pannā vai katlā.
  12. Uz karstas pannas nelielā eļļas daudzumā apcep miltus un pievieno tomātu sulu, sāli, piparus, uzvara un lej virsu tīteņiem.
  13. Uzliek katlam vai pannai vāku un sautē uz nelielas uguns 15-20 minūtes.
  14. Kāpostu tīteņiem var pievienot skābu krējumu.
  15. Pasniedz galdā karstus.

Recepti piedāvā: videovirtuve.lv

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes