Kabaču kaviārs

Kabaču kaviārs Foto: Kabaču kaviārs

Sastāvdaļas

  • 600 g kabaču
  • 100 - 150 g eļļas
  • 100 g burkānu
  • 10 g pētersīļu sakņu
  • 40 g sīpolu
  • 200 g tomātu biezeņa
  • 15 - 20 g sāls
  • 10 g cukura
  • 1 samaltu smaržīgo piparu
  • 15 g zaļumu

Pagatavošana

  1. Kabačus notīra, sagriež aptuveni 1.5 cm biezās šķēlēs un eļļā apcep gaiši dzeltenumus.
  2. Burkānus, pētersīļus, selerijas un sīpolus notīra, nomazgā, sagriež šķēlēs un apcep eļļā.
  3. Visus apceptos dārzeņus atdzesē, samaisa un izmaļ gaļas mašīna.
  4. Katliņā ielej atlikušo eļļu, biezu tomātu biezeni, izmaltos dārzeņus, sāli, cukuru, smalkos piparus, nogaršo, vai garšvielas ir pietiekoši, tad uzvāra un pievieno sīki sagrieztus zaļumus.
  5. Karstu masu pilda, dezinficētās burkās, uzliek novārītu metāla vāciņu, pievalcē un steralize 100 °C : 0.5 l burkas 75 minūtes, 1 l - 100 minūtes.
  6. Tad aizvalcē kārtīgi.

Šādu kaviāru var gatavot arī no patisoniem, ķirbjiem, zaļajiem tomātiem, burkāniem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes