Jēra karbonāde ar sarkanvīna mērci

Īsts svētku ēdiens - Jēra karbonāde ar sarkanvīna mērci Foto: Jēra karbonāde ar sarkanvīna mērci

Sastāvdaļas

  • jēra karbonāde
  • sāls, pipari
  • Vidusjūras garšvielas
  • ķiploki

Mērcei:

  • tase buljona
  • tase sarkanvīna
  • sīpols
  • ķiploks
  • ābols
  • žāvētas aprikozes, plūmes un rozīnes
  • sāls, cukurs

Pagatavošana

  1. Jēra karbonādes gabalam ar nazi nedaudz iegriež ribiņas, atdalot vienu no otras. Gaļu ierīvē ar sāli, pipariem un Vidusjūras garšvielām (rozmarīnu, timiānu, oregano utt. ).
  2. Visbeidzot ierīvē ar sarīvētu ķiploku. Noliek ledusskapī uz dažām stundām. 30 minūtes pirms cepšanas izņem no ledusskapja.
  3. Sīpolu un ķiploku apcep, pievieno augļus un vīnu, nedaudz cukura, lēni vāra, līdz šķidruma apjoms samazinājies uz pusi, pielej buljonu un turpina vārīt, līdz apjoms atkal samazinājies uz pusi. Pagaršo un pieber sāli, ja vajag.
  4. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Gaļu pārziež ar olīveļļu, apcep pannā, tad liek cepties cepeškrāsnī 20 minūtes, pēc 20 minūtēm paaugstina t līdz 200 grādiem un cep vēl 10 minūtes. Gatavu izņem no krāsns un pārsedz ar folliju un atstāj atpūsties 10 minūtes.
  5. Es pasniedzu ar ķirbju-kartupeļu biezeni un apceptām sviesta pupiņām.

Receptes un foto autore: Iveta Rutkovska

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes