Jauktu ogu ievārījums

Jauktu ogu ievārījums Foto: Jauktu ogu ievārījums

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas apm. astoņām ¼ l tilpuma burkām:

  • 1 kg jauktu ogu (piemēram, avenes, zemenes, ērkšķogas un mellenes vai upenes)
  • 1 kg želejas cukura
  • nedaudz citrona sulas

Pagatavošana

  1. Ogas rūpīgi pārlasa, ja nepieciešams, noskalo un noņem kātiņus.
  2. Lielākās ogas, piemēram, zemenes, ar stampiņu nedaudz saspaida.
  3. Lielā traukā ogas labi sajauc ar želejas cukuru, apsedz un tur 1-2 stundas, līdz izveidojas sula.
  4. Atkarībā no salduma piejauc nedaudz citronu sulas.
  5. Nepārtraukti maisot visu karsē, līdz uzvārās.
  6. Vāra apm. 3 minūtes.
  7. Vārīšanās laikā nosmeļ putas.
  8. Pārbauda recēšanu.
  9. Kad ievārījums pietiekami sabiezējis, to pilda ar karstu ūdeni izskalotās burkās un tās tūlīt aizvāko.

Padoms:
Ievārījums iegūst savdabīgu aromātu, ja ogām piepilina nedaudz rožūdens.

Uzglabāšanas laiks: aptuveni 1 gads.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes