Hurmas un biezpiena deserts

Hurmas un biezpiena deserts Foto: Hurmas un biezpiena deserts

Sastāvdaļas

4 porcijām nepieciešams:

  • 400 g kulinārijas biezpiens
  • 140 g iebiezinātais piens ar cukuru
  • 3 ēd.k skābais krējums
  • 1 tēj.k vaniļas cukurs
  • 2 mīkstas hurmas
  • 1 neliels apelsīns
  • tumšā šokolāde

Pagatavošana

  1. Biezpienam pievieno iebiezināto pienu, krējumu, vaniļas cukuru un labi izmaisa līdz viendabīgai masai.
  2. Hurmu sagriež mazos gabaliņos. No apelsīna izspiež sulu. Visu sablendē līdz viendabīgai masai.
  3. Ņem glāzes vai deserta trauciņus. Sapilda tos ar biezpiena masu un tad pārlej pāri hurmas biezeni. Liek ledusskapī atdzesēties. Pirms pasniegšanas pārber pāri sarīvētu tumšo šokolādi.

Piezīmes:
▪️ ja hurma ir pārāk cieta, var ielikt saldētavā un atkausējot tā būs ļoti mīksta.
▪️ ja hurmas miza ir pārāk bieza, tad labāk nomizot.
▪️ kulinārijas biezpiena vietā var ņemt arī parasto, bet tad jāsablendē, ja vēlas viendabīgu masu.

Recepti piedāvā un iesaka: Aina Pitrāne

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes