Sastāvdaļas
4 porcijām nepieciešams:
- 400 g kulinārijas biezpiens
- 140 g iebiezinātais piens ar cukuru
- 3 ēd.k skābais krējums
- 1 tēj.k vaniļas cukurs
- 2 mīkstas hurmas
- 1 neliels apelsīns
- tumšā šokolāde
Pagatavošana
- Biezpienam pievieno iebiezināto pienu, krējumu, vaniļas cukuru un labi izmaisa līdz viendabīgai masai.
- Hurmu sagriež mazos gabaliņos. No apelsīna izspiež sulu. Visu sablendē līdz viendabīgai masai.
- Ņem glāzes vai deserta trauciņus. Sapilda tos ar biezpiena masu un tad pārlej pāri hurmas biezeni. Liek ledusskapī atdzesēties. Pirms pasniegšanas pārber pāri sarīvētu tumšo šokolādi.
Piezīmes:
▪️ ja hurma ir pārāk cieta, var ielikt saldētavā un atkausējot tā būs ļoti mīksta.
▪️ ja hurmas miza ir pārāk bieza, tad labāk nomizot.
▪️ kulinārijas biezpiena vietā var ņemt arī parasto, bet tad jāsablendē, ja vēlas viendabīgu masu.
Recepti piedāvā un iesaka: Aina Pitrāne
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!