Heka un rīsu pīrāgs

Heka un rīsu pīrāgs Foto: Heka un rīsu pīrāgs

Sastāvdaļas

  • 500 g kārtainās bezrauga mīklas
  • 500 g heka filejas
  • 200 g rīsu
  • 1/2 purava kāta
  • 3 olas
  • 1 olas dzeltenums pārziešanai
  • saulespuķu eļļa cepšanai
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Zivi sagriež lielos gabalos, cep pusgatavu, saulespuķu eļļā.
  2. Puravu sagriež un pievieno zivij, turpina cept 5 minūtes, tad noņem no uguns.
  3. Rīsus vāra pusgatavus, pievieno zivij un puravam, samaisa, pieber sāli, piparus.
  4. Veidnē ieklāj cepamo papīru, noziež to ar sviestu.
  5. Mīklu izrullē, liek veidnē, izveido mīklas maliņas, sadursta ar dakšiņu un atstāj uz 20 minūtēm nostāvēties.
  6. Virsū mīklai liek rīsu-zivju pildījumu, mīklas maliņas noziež ar sakultu olu dzeltenumu.
  7. Pildījumam uzlej vārītu ūdeni, lai rīsi uzsūktu mitrumu un nebūtu sausi.
  8. Cep pīrāgu 180°C temperatūrā, 45 minūtes, tad pīrāgu izņem, izveido pildījumā iedobes, kurās katrā iesit olas.
  9. Turpina cept pīrāgu 10 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes