Sastāvdaļas
- 5 olas
- 70 g pūdercukura
- šķipsniņa sāls
- 100 g miltu
- 1 ēdamkarote kakao pulvera
- 150 g halvas (papildus vēl 70 g kubiciņos)
- 100 g baltā šokolādes
- 280 ml saldā krējuma
- 1 ēdamkarote želatīna
- 2 ēdamkarotes kokosriekstu skaidiņas
Pagatavošana
- Uzsilda cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un ietauko un pārklāj ar cepamo papīru 35x25 cm taisnstūrveida formu.
- Olu baltumus atdala no dzeltenumiem un olu baltumus ar elektrisko putotāju sakuļ, pievienojot šķipsniņu sāls (ieteicams sākt ar mazu ātrumu, pakāpeniski to palielinot un pievienojot tējkaroti pūdercukura).
- Kad olbaltumu masa kļūst balta un bieza, tad pakāpeniski pa tējkarotei pievieno olu dzeltenumus un turpina putot.
- Atsevišķā bļodā izsijā miltus un kakao pulveri.
- Tad pakāpeniski miltu maisījumu pievieno olu masai, rūpīgi tos ar lāpstiņu iecilājot.
- Iegūto mīklu ieklāj iepriekš sagatavotajā kūka formā un cep aptuveni 10 minūtes.
- Krēmam: Šokolādi un halvu izkausē ūdens peldē.
- Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai 100 ml saldā krējuma un iemaisa izkausēto šokolādi un halvu.
- Izkausē želatīnu, tam pievienojot 2 ēdamkarotes karsta ūdens. Pievieno to šokolādes masai, rūpīgi iemaisa un atdzesē.
- Atlikušos 180 ml saldā krējuma sakul ar elektrisko putotāju.
- Pakāpeniski pievieno putukrējumu atdzesētajai masai.
- Taisnstūrveida formas pamatni nedaudz ietauko un pārkaisa ar kokosriekstu skaidiņām.
- Iepriekš izcepto biskvītu sagriež divās daļās, vienu no tām griežot taisnstūra formā (skat.attēlu)
- Lielāko biskvīta daļu ieklāj ar kokosriekstiem pārklātajā formā tā, lai arī sāni ir noklāti.
- Tad biskvītu pārklāj ar šokolādes-halvas krēmu, izkārto halvas kubiciņus un pārklāj ar otru izgriezto biskvīta daļu un viegli piespiež.
- Torti ievieto ledusskapī uz minimums 2 - 3 stundām, labāk uz visu nakti.
- Kad krēms sastindzis, tad torti prātīgi apgriež uz otru pusi.
- Kūku dekorē pēc savas gaumes - ar apelsīniem, ogām, granātāboliem, u.c.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!