Halvas torte ar balto šokolādi

Halvas torte ar balto šokolādi Foto: Halvas torte ar balto šokolādi

Sastāvdaļas

  • 5 olas
  • 70 g pūdercukura
  • šķipsniņa sāls
  • 100 g miltu
  • 1 ēdamkarote kakao pulvera
  • 150 g halvas (papildus vēl 70 g kubiciņos)
  • 100 g baltā šokolādes
  • 280 ml saldā krējuma
  • 1 ēdamkarote želatīna
  • 2 ēdamkarotes kokosriekstu skaidiņas

Pagatavošana

  1. Uzsilda cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un ietauko un pārklāj ar cepamo papīru 35x25 cm taisnstūrveida formu.
  2. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem un olu baltumus ar elektrisko putotāju sakuļ, pievienojot šķipsniņu sāls (ieteicams sākt ar mazu ātrumu, pakāpeniski to palielinot un pievienojot tējkaroti pūdercukura).
  3. Kad olbaltumu masa kļūst balta un bieza, tad pakāpeniski pa tējkarotei pievieno olu dzeltenumus un turpina putot.
  4. Atsevišķā bļodā izsijā miltus un kakao pulveri.
  5. Tad pakāpeniski miltu maisījumu pievieno olu masai, rūpīgi tos ar lāpstiņu iecilājot.
  6. Iegūto mīklu ieklāj iepriekš sagatavotajā kūka formā un cep aptuveni 10 minūtes.
  7. Krēmam: Šokolādi un halvu izkausē ūdens peldē.
  8. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai 100 ml saldā krējuma un iemaisa izkausēto šokolādi un halvu.
  9. Izkausē želatīnu, tam pievienojot 2 ēdamkarotes karsta ūdens. Pievieno to šokolādes masai, rūpīgi iemaisa un atdzesē.
  10. Atlikušos 180 ml saldā krējuma sakul ar elektrisko putotāju.
  11. Pakāpeniski pievieno putukrējumu atdzesētajai masai.
  12. Taisnstūrveida formas pamatni nedaudz ietauko un pārkaisa ar kokosriekstu skaidiņām.
  13. Iepriekš izcepto biskvītu sagriež divās daļās, vienu no tām griežot taisnstūra formā (skat.attēlu)
  14. Lielāko biskvīta daļu ieklāj ar kokosriekstiem pārklātajā formā tā, lai arī sāni ir noklāti.
  15. Tad biskvītu pārklāj ar šokolādes-halvas krēmu, izkārto halvas kubiciņus un pārklāj ar otru izgriezto biskvīta daļu un viegli piespiež.
  16. Torti ievieto ledusskapī uz minimums 2 - 3 stundām, labāk uz visu nakti.
  17. Kad krēms sastindzis, tad torti prātīgi apgriež uz otru pusi.
  18. Kūku dekorē pēc savas gaumes - ar apelsīniem, ogām, granātāboliem, u.c.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes