Grillēta liellopa fileja ar krāsnī ceptiem sakņu dārzeņiem un sarkanvīna mērci

Grillēta liellopa fileja ar krāsnī ceptiem sakņu dārzeņiem un sarkanvīna mērci Foto: Santa Maria publicitātes foto

Grillēta liellopa fileja ar krāsnī ceptiem sakņu dārzeņiem un sarkanvīna mērci

Porciju skaits – 4

Grilēta liellopa fileja ar visiem garnējumiem būs īstas dzīres! Šajā receptē gaļa tiek servēta ar krāsnī ceptiem sakņu dārzeņiem, grilētiem tomātiem un bagātīgu sarkanvīna mērci, kas bagātināta ar kazenēm un kanēli.

Sastāvdaļas:

  ● liellopa fileja un kokteiļtomāti

  ● 0.5 dl Santa Maria BBQ glazējums ar aso sarkano čili

  ● 1 ēd.k. Santa Maria Malti melnie pipari

  ● 1 dl Santa Maria American BBQ Sauce Original

  ● 1.2 kg liellopa fileja

  ● 0.5 tējk. sāls

  ● diegs gatavošanai

  ● 250 g kokteiļtomāti

  ● 6 gab. BBQ iesmiņi

Sarkanvīna mērce:

  ● 1 gab. Santa Maria kanēlis standziņās

  ● 1 šķipsna Santa Maria Malti melnie pipari

  ● 0.5 dl Santa Maria American BBQ Sauce Original

  ● 4 dl sarkanvīns

  ● 3 ēd.k. cukurs

  ● 2 ēd.k. teļa gaļas buljons

  ● 1 dl kazenes

  ● 1 ēd.k. sviests

Krāsnī cepti sakņu dārzeņi

  ● Santa Maria Chili Explosion

  ● 8 gab. kartupeļi

  ● 3 gab. burkāni

  ● 2 gab. pastinaks

  ● 4 gab. bietes

  ● 1 gab. ķiploki

  ● 3 ēd.k. cepamā eļļa

  ● 1 tējk. sāls

  ● svaigs timiāns

Liellopa fileja

  1. Sagrieziet liellopa fileju un ierīvējiet ar sāli un pipariem. Plānāko galu apsieniet ar steika diegu, lai filejai būtu vienmērīgs biezums.
  2. Pārliecinieties, ka pirms likšanas uz grila gaļa ir istabas temperatūrā. Grilējiet liellopa fileju, lai tā iegūtu patīkamu, grilētu virsmu. Tad brīvi pārziediet ar American BBQ oriģinālo mērci, biezākajā daļā ievietojiet gaļas termometru un pārvietojiet fileju no karstākās grila daļas.
  3. Turpiniet grilēt līdz iekšējā temperatūra sasniedz 58-62 °C, atkarībā no tā, kāda gaļa Jums garšo. Apgroziet gaļu ik pēc desmit minūtēm, kopējais laiks ir aptuveni 30 minūtes.
  4. Pirms sagriešanas un servēšanas ļaujiet gaļai pastāvēt 5 minūtes.
  5. Kamēr gaļa stāv, uzduriet kokteiļtomātus uz iesma, pārlejiet ar BBQ sarkano aso čili glazūru un īsu brīdi grilējiet.

Krāsnī cepti sakņu dārzeņi

  1. Uzkarsējiet krāsni līdz 225 °C.
  2. Nomizojiet un sagrieziet sakņu dārzeņus gabalos.
  3. Ielieciet sakņu dārzeņus karstumizturīgā traukā ar ķiplokiem. Vienmērīgi uzlejiet dārzeņiem eļļu un pārkaisiet sāli.
  4. Gatavojiet krāsnī 30-40 minūtes.
  5. Pirms servēšanas pieberiet dārzeņiem grila garšvielas un dekorējiet ar svaigu timiānu.

Sarkanvīna mērce

  1. Vāriet sarkanvīnu ar kanēļa nūjiņu līdz šķidruma daudzums samazinājies uz pusi.
  2. Pievienojiet American BBQ Original, cukuru, teļa buljonu un melnos piparus. Uzvāriet un pievienojiet kazenes.
  3. Vāriet mērci uz lēnas uguns 5 minūtes, lai ogas paliktu veselas un mērce sabiezētu. Pieberiet sāli un piparus.
  4. Pirms servēšanas uzkarsējiet mērci vēlreiz un iekuliet sviestu. Izņemiet kanēļa nūjiņu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes