Garšīgie kabaču plāceņi

Garšīgie kabaču plāceņi Foto: Garšīgie kabaču plāceņi

Sastāvdaļas

  • 500 g kabaču
  • 1 burkāns
  • 3-4 ķiploka daiviņas
  • saišķītis pētersīļu
  • 1 ola
  • sāls pēc garšas
  • malti melnie pipari pēc garšas
  • 1-2 ēdamkarotes sezama sēkliņu
  • 4-5 ēdamkarotes miltu
  • 4-5 ēdamkarotes augu eļļas

Pagatavošana

  1. Dārzeņus noskalo, kabačus nomizo, izņem sēklas.
  2. Kabačus rupji sarīvē, izspiež sulu.
  3. Pievieno rupji sarīvētu burkānu, sakapātus pētersīļus, ķiploku spiedē saspiestus ķiplokus.
  4. Pievieno jēlu olu, sāli, garšvielas, sezama sēkliņas - samaisa.
  5. Pēdējos pievieno miltus, atkal samaisa.
  6. Skatieties pēc konsistences, ja mīkla ir pārāk šķidra, pievienojiet vēl miltus.
  7. Ar ēdamkaroti liek mīklu pannā, sakarsētā augu eļļā, cep plāceņus, kamēr parādās zeltaina garoziņa.
  8. Ar lāpstiņu plāceņus apgriež otrādi, cep, kamēr gatavi.
  9. Cep uz mērenas uguns.
  10. Gatavus plāceņus pasniedz ar skābo krējumu vai mērci, kas Jums vislabāk garšo.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes