Sastāvdaļas
- 500 g kabaču
- 1 burkāns
- 3-4 ķiploka daiviņas
- saišķītis pētersīļu
- 1 ola
- sāls pēc garšas
- malti melnie pipari pēc garšas
- 1-2 ēdamkarotes sezama sēkliņu
- 4-5 ēdamkarotes miltu
- 4-5 ēdamkarotes augu eļļas
Pagatavošana
- Dārzeņus noskalo, kabačus nomizo, izņem sēklas.
- Kabačus rupji sarīvē, izspiež sulu.
- Pievieno rupji sarīvētu burkānu, sakapātus pētersīļus, ķiploku spiedē saspiestus ķiplokus.
- Pievieno jēlu olu, sāli, garšvielas, sezama sēkliņas - samaisa.
- Pēdējos pievieno miltus, atkal samaisa.
- Skatieties pēc konsistences, ja mīkla ir pārāk šķidra, pievienojiet vēl miltus.
- Ar ēdamkaroti liek mīklu pannā, sakarsētā augu eļļā, cep plāceņus, kamēr parādās zeltaina garoziņa.
- Ar lāpstiņu plāceņus apgriež otrādi, cep, kamēr gatavi.
- Cep uz mērenas uguns.
- Gatavus plāceņus pasniedz ar skābo krējumu vai mērci, kas Jums vislabāk garšo.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!