Garšaugi eļļā

Garšaugi eļļā Foto: Garšaugi eļļā

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas apm. ¼ l tilpuma burkai:

  • 50 g garšaugu (jaukti vai tikai viena šķirne)
  • apm. 200 ml auksti spiestas olīveļļas

Pagatavošana

  1. Garšaugus nomazgā un labi nosusina. Cietos kātus atdala un lapiņas sasmalcina.
  2. Saliek kārtām sterilizētās burkās un pārlej ar olīveļļu, lai garšaugi būtu pilnīgi pārklāti.
  3. Burku aizvāko un ļauj vismaz vienu nedēļu ievilkties.

Uzglabāšanas laiks: aptuveni 3 mēneši.

Padoms:
Šādā veidā konservēti garšaugi labi garšo kopā ar nūdelēm vai krāsnī ceptiem kartupeļiem. Tie der arī kā garšviela gaļas ēdieniem.
Eļļā garšaugi pilnīgi saglabā savu aromātu.
Pēc garšaugu izlietošanas pikanto eļļu var izmantot salātu un sautētu dārzeņu gatavošanai.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes