Sastāvdaļas
- 500 g nelobītu garneļu
- 1 burkāns
- pētersīļi
- selerija
- 1 sīpols
- 500 g mazo zivju (buljonam)
- 1,5 tējkarotes želatīna
- 1 ola
- 1/2 citrona
- sāls pēc garšās
Pagatavošana
- Garneles izvāra ūdenī, kam piebērts mazliet sāls.
- Izvāra stipru zivju buljonu, pieliekot garšvielas, sīpolu, burkānu, pētersīļus, seleriju.
- Izkāš, pievieno ūdenī izšķīdinātu želatīnu, uzvāra.
- Noloba garnelēm čaulu, sagriež šķēlītēs.
- Saliek salātu traukā, rotā ar cieti vārītu olu šķēlītēm un sagrieztu citronu bez sēkliņām.
- Pārlej ar atdzesētu želeju, noliek aukstumā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!