Garneļu galerts

Garneļu galerts Foto: Garneļu galerts

Sastāvdaļas

  • 500 g nelobītu garneļu
  • 1 burkāns
  • pētersīļi
  • selerija
  • 1 sīpols
  • 500 g mazo zivju (buljonam)
  • 1,5 tējkarotes želatīna
  • 1 ola
  • 1/2 citrona
  • sāls pēc garšās

Pagatavošana

  1. Garneles izvāra ūdenī, kam piebērts mazliet sāls.
  2. Izvāra stipru zivju buljonu, pieliekot garšvielas, sīpolu, burkānu, pētersīļus, seleriju.
  3. Izkāš, pievieno ūdenī izšķīdinātu želatīnu, uzvāra.
  4. Noloba garnelēm čaulu, sagriež šķēlītēs.
  5. Saliek salātu traukā, rotā ar cieti vārītu olu šķēlītēm un sagrieztu citronu bez sēkliņām.
  6. Pārlej ar atdzesētu želeju, noliek aukstumā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes