Garneles vokpannā

Garneles vokpannā Foto: Garneles vokpannā

Sastāvdaļas

  • 300 g notīrītu garneļu
  • 500 g kartupeļu
  • 200 g saldētu pākšu pupiņu
  • 1 zaļā čili paprika
  • 1-2 ēdamkarotes eļļas
  • ½ tējkarotes melno piparu
  • 1-2 tējkarotes karija
  • 1-2 ķiploka daiviņas
  • 400 g konservēta kokosriekstu piena vai 2 ēdamkarotes kokosriekstu skaidiņu + 400 g verdoša ūdens (izkāš sietā)
  • 1 tējkarote cukura
  • 1 tējkarote čili pulvera
  • 2 ēdamkarotes sasmalcināta koriandra

Pasniegšanai:

  • 1-2 laimi vai citroni
  • svaigs koriandrs vai pētersīļi

Pagatavošana

  1. Ja nepieciešams, garneles atkausē. Nomizo kartupeļus un sagriež plānās daiviņās.
  2. Pupiņas atkausē un sagriež gabaliņos. Noskalo čili. Izņem sēklas. Mīkstumu sasmalcina.
  3. Vokpannnā vai lielā parastā pannā sakarsē eļļu.
  4. Kartupeļus cep uz lēnas uguns, līdz tie mīksti.
  5. Pievieno pākšu pupiņas, čili, sāli, piparus, kariju, sasmalcinātu ķiploku un kokosriekstu pienu. Vāra vēl dažas minūtes.
  6. Pievieno garneles, cukuru, čili pulveri un koriandru. Pasniedz ar maizi.

Garneles var aizstāt ar krabju nūjiņā. Čili pulveri iesakām lietot mazās devās.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes