Sastāvdaļas
- 300 g notīrītu garneļu
- 500 g kartupeļu
- 200 g saldētu pākšu pupiņu
- 1 zaļā čili paprika
- 1-2 ēdamkarotes eļļas
- ½ tējkarotes melno piparu
- 1-2 tējkarotes karija
- 1-2 ķiploka daiviņas
- 400 g konservēta kokosriekstu piena vai 2 ēdamkarotes kokosriekstu skaidiņu + 400 g verdoša ūdens (izkāš sietā)
- 1 tējkarote cukura
- 1 tējkarote čili pulvera
- 2 ēdamkarotes sasmalcināta koriandra
Pasniegšanai:
- 1-2 laimi vai citroni
- svaigs koriandrs vai pētersīļi
Pagatavošana
- Ja nepieciešams, garneles atkausē. Nomizo kartupeļus un sagriež plānās daiviņās.
- Pupiņas atkausē un sagriež gabaliņos. Noskalo čili. Izņem sēklas. Mīkstumu sasmalcina.
- Vokpannnā vai lielā parastā pannā sakarsē eļļu.
- Kartupeļus cep uz lēnas uguns, līdz tie mīksti.
- Pievieno pākšu pupiņas, čili, sāli, piparus, kariju, sasmalcinātu ķiploku un kokosriekstu pienu. Vāra vēl dažas minūtes.
- Pievieno garneles, cukuru, čili pulveri un koriandru. Pasniedz ar maizi.
Garneles var aizstāt ar krabju nūjiņā. Čili pulveri iesakām lietot mazās devās.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!