Garneles ar rīsiem

Garneles ar rīsiem Foto: Garneles ar rīsiem

Sastāvdaļas

  • 500 g svaigu attīrītu garneļu
  • 1 tējkarote kukurūzas cietes
  • 1/4 tējkarotes sāls
  • 1/4 tējkarotes maltu melno piparu
  • 3 ēdamkarotes augu vai rapšu eļļas
  • 4 sakultas olas
  • 1/4 tases sakapātu loku
  • 5 tases vārītu rīsu
  • 1,5 tases atsaldētu zaļo zirnīšu un burkānu maisījuma
  • 2,5-3 ēdamkarotes sojas mērces
  • 1,5 tējkarotes sezama sēklu eļļas

Pagatavošana

  1. Vidēja lieluma bļodā samaisa garneles, kukurūzas cieti, sāli, piparus - atstāj marinēties istabas temperatūrā 10 minūtes. 
  2. Lielu pannu sakarsē uz lielas uguns, lej 2 ēdamkarotes augu vai rapšu eļļas, vienā kārtā liek garneles.
  3. Cep pa vienai minūtei no katras puses, tad izņem no pannas un liek atsevišķā bļodā.
  4. Tajā pašā pannā lej sakultās olas, cep uz vidējas uguns, maisot, kamēr sabiezē.
  5. Tad izcepto omleti liek bļodā.
  6. Pannu notīra ar papīra dvieli, liek uz lielas uguns.
  7. Lej 1 ēdamkaroti augu vai rapšu eļļas, cep lokus, kamēr izdalās smarža.
  8. Pievieno rīsus, samaisa, izlīdzina tos, cep 1-2 minūtes, samaisa, turpina cept 1-2 minūtes.
  9. Pielej rīsiem 2 ēdamkarotes sojas mērces, samaisa.
  10. Pievieno sezama eļļu, dārzeņus - kārtīgi samaisa.
  11. Pievieno garneles, omleti, vēlreiz samaisa.
  12. Visu mazliet pacep, pievieno 1 ēdamkaroti sojas mērces, samaisa.
  13. Šo ēdienu pasniedz karstu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes