Sastāvdaļas
- 5 olas
- 1 glāze cukura
- 1 glāze miltu
- šķipsniņa sodas
Pagatavošana
- Olām jābūt kārtīgi atdzesētām.
- Labāk, pirms gatavošanas, tās paturēt saldētavā 15 minūtes.
- Olas sakuļ ar mikseri, maksimālā ātrumā, dziļā bļodā.
- Kad kuļ olas, bļodu mazliet noliec uz sāniem un miksera dakšiņas tur tā, lai tās kuļ olas virspusē, nevajag pārāk dziļi iegremdēt.
- Ik pa brīdim mikseri iegremdē dziļāk, lai sakuļ visu masu.
- Sakultajai olu masai jābūt elastīgai un jāpalielinās apjomā 4-5 reizes.
- Pakāpeniski pievieno cukuru, turpinot kult.
- Pievieno miltus, kārtīgi samaisa, pievieno sodu, atkal samaisa.
- Veidnē, ar noņemamām maliņām, ieklāj cepamo papīru, uzkaisa miltus, mīklu liek veidnē.
- Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai, cep 40-45 minūtes.
- Cepšanās laikā, nedrīkst atvērt krāsns durtiņas, jo savādāk biskvīts saplaks!
- Gatavu biskvītu atdzesē veidnē, un tikai tad izņem no tās.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!