Gaisīgs biskvīts

Gaisīgs biskvīts Foto: Gaisīgs biskvīts

Sastāvdaļas

  • 5 olas
  • 1 glāze cukura
  • 1 glāze miltu
  • šķipsniņa sodas

Pagatavošana

  1. Olām jābūt kārtīgi atdzesētām.
  2. Labāk, pirms gatavošanas, tās paturēt saldētavā 15 minūtes.
  3. Olas sakuļ ar mikseri, maksimālā ātrumā, dziļā bļodā.
  4. Kad kuļ olas, bļodu mazliet noliec uz sāniem un miksera dakšiņas tur tā, lai tās kuļ olas virspusē, nevajag pārāk dziļi iegremdēt.
  5. Ik pa brīdim mikseri iegremdē dziļāk, lai sakuļ visu masu.
  6. Sakultajai olu masai jābūt elastīgai un jāpalielinās apjomā 4-5 reizes.
  7. Pakāpeniski pievieno cukuru, turpinot kult.
  8. Pievieno miltus, kārtīgi samaisa, pievieno sodu, atkal samaisa.
  9. Veidnē, ar noņemamām maliņām, ieklāj cepamo papīru, uzkaisa miltus, mīklu liek veidnē.
  10. Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai, cep 40-45 minūtes.
  11. Cepšanās laikā, nedrīkst atvērt krāsns durtiņas, jo savādāk biskvīts saplaks!
  12. Gatavu biskvītu atdzesē veidnē, un tikai tad izņem no tās.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes