Gaileņu kaviārs

Gaileņu kaviārs Foto: Gaileņu kaviārs

Sastāvdaļas

  • 600 g gaileņu
  • 200 g sviesta
  • 1 lauru lapa
  • 10 g zaļumu
  • muskatrieksts
  • sāls, cukurs, pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Svaigas, nepāraugušas gailenes nomazgā, nospiež lieko ūdeni un sīki sakapā vai izmaļ gaļas maļamajā mašīnā.
  2. Katliņā izsausē sviestu, liek sasmalcinātas gailenes, sali, cukuru, maltos piparus, rīvētu muskatriekstu un sautē apmēram 15 - 20 minūtes.
  3. Tad pieliek sīki sagrieztus zaļumus - dillēs un pētersīļus, visu masu izmaisa un nogaršo.
  4. Karstu kaviāru sapilda dezinficētā burkā.
  5. Pirms masas iepildīšanas burkā ieliek lauru lapu.
  6. Burkai uzliek novārītu metāla vāciņu, mazliet aizvāko, liek 70°C karstā ūdenī un sterilizē 100°C temperatūrā; 0,5 litra burkas - 70 minūtes, litra burkas - 90 minūtes.
  7. Pēc sterilizēšanas burkas izceļ no ūdens, kārtīgi aizvāko, apgriež ar vāciņiem uz leju, patur 30 minūtes. Atdzesē istabas temperatūrā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes