Sastāvdaļas
- 600 g gaileņu
- 200 g sviesta
- 1 lauru lapa
- 10 g zaļumu
- muskatrieksts
- sāls, cukurs, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Svaigas, nepāraugušas gailenes nomazgā, nospiež lieko ūdeni un sīki sakapā vai izmaļ gaļas maļamajā mašīnā.
- Katliņā izsausē sviestu, liek sasmalcinātas gailenes, sali, cukuru, maltos piparus, rīvētu muskatriekstu un sautē apmēram 15 - 20 minūtes.
- Tad pieliek sīki sagrieztus zaļumus - dillēs un pētersīļus, visu masu izmaisa un nogaršo.
- Karstu kaviāru sapilda dezinficētā burkā.
- Pirms masas iepildīšanas burkā ieliek lauru lapu.
- Burkai uzliek novārītu metāla vāciņu, mazliet aizvāko, liek 70°C karstā ūdenī un sterilizē 100°C temperatūrā; 0,5 litra burkas - 70 minūtes, litra burkas - 90 minūtes.
- Pēc sterilizēšanas burkas izceļ no ūdens, kārtīgi aizvāko, apgriež ar vāciņiem uz leju, patur 30 minūtes. Atdzesē istabas temperatūrā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!