Sastāvdaļas
- 100 ml ūdens
- 70 ml piena
- 1,5 tējkarotes sausā rauga
- šķipsniņa sāls
- 1,5 ēdamkarotes cukura
- 2 ēdamkarotes sviesta
- 2 glāzes miltu
- 300 g desas
Pagatavošana
- Raugu izšķīdina ūdenī.
- Pienu uzsilda, pievieno cukuru, sāli, sviestu, visu pielej izšķīdinātajam raugam.
- Pievieno miltus, visu izmaisa, atstāj mīklu rūgt uz 1 stundu.
- Rūgšanas laikā, mīklu mazliet samīca.
- Desu sagriež 8-10 plānās šķēlītēs.
- Mīklu izrullē, izspiež apļus(20), tos izrullē desu šķēlīšu diametrā.
- Uz viena mīklas apļa liek desas šķēlīti, virsū liek otru mīklas apli.
- Pa apli iegriež 8 iegriezumus, vienādā attālumā, centru atstāj veselu.
- Katru otro pusīti izgriež uz āru, veidojot ziediņu.
- Desu ziediņus noklāj ar sakultu olas dzeltenumu, cep 180°C temperatūrā, kamēr gatavs.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!