- Savītušus citronus ieliek aukstā ūdenī, ko maina ik pa 2-3 stundām, vai ieliek silta ūdenī un atstāj uz plīts maliņas. Pēc 2 stundām labi atdzesē.
- Lai citrons labāk smaržotu,to pirms lietošanas aplej ar karstu ūdeni.
- Ja grib no citrona iegūt vairāk sulas, to apmēram uz 4 minūtēm iegremdē vārošā ūdenī.
- Ar C vitamīniem bagātu un smaržīgu sejas ūdeni iegūs, ja citronu miziņas aplies ar aukstu ūdeni.
- Lai olu baltumus labāk saputotu, pielej dažus pilienus citronu sulas.
- Ja zupu tumē ar olas dzeltenumu vai veselu olu, tad tai piejauc 1-2 karotes citronu sulas; ola nesaies "ziedos", turklāt uzlabosies zupas garša.
- Ja gatavo cepumus ar cūku taukiem, tie jāpierīvē citronu miziņa un jāpielej citronu sula, tad pilnībā izzudīs tauku piegarša.
- Pirms galdā pasniedz zemenes, tās pārlej ar citronu sulu un pārkaisa ar cukuru. Uz 1/2 kg zemeņu ņem 1 ēdamkaroti citronu sulas. Tādā veidā zemenes saglabās krāsu un garšu.
- Lai trauki pēc mazgāšanas neostu pēc zivīm vai siļķēm, pirms šo ēdienu ēšanas traukus ierīvē ar citrona miziņu.
- Vistus vai tītara gaļa būs baltāka, mīkstāka, sulīgāka, ja to no iekšpuses un ārpuses apziedīs ar citrona sulu.
Patīk padomi? Iesaki draugiem. Paldies!