Sastāvdaļas
- 300 g svaigu, izlobītu cūku pupu
- 100 g caurauguša speķa
- 1 zariņš pupurmētras
- sāls
- 1/8 l ūdens
- 1 sīpols
- 1 paciņa zaļumu mērces
- 1/8 l piena
- kajēnas pipari
Pagatavošana
- Pupas saber sietā, noskalo tekošā ūdenī un notecina.
- Kopā ar piparmētru liek verdošā sālsūdenī un vāra apmēram 30 minūtes. Pupumētru izņem.
- speķi sagriež gabaliņos, viegli apcep kopā ar sīki sagrieztiem sīpoliem un pievieno pupām.
- Pagatavo zaļo mērci un uzlej pupām.
- Visu kopā uzkarsē, izcilā, pieliek sali un Kajennes piparus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!