Cūkgaļas cepetis podiņos

Cūkgaļas cepetis podiņos Foto: Cūkgaļas cepetis podiņos

Sastāvdaļas

  • 700 g cūkgaļas
  • 5 kartupeļi
  • 1 liels sīpols
  • 1 liels burkāns
  • 1-2 paprikas
  • 2-3 tomāti
  • 200 g skābā krējuma
  • Provansas garšvielas pēc garšas
  • malti melnie pipari pēc garšas
  • sāls pēc garšas
  • 200 g siera
  • zaļumi pēc garšas

Pagatavošana

  1. Gaļu sagriež nelielos gabaliņos, uzber sāli, piparus, Provansas garšvielas, atstāj uz 30 minūtēm, istabas temperatūrā.
  2. Sagatavo dārzeņus - kartupeļus nomizo, sagriež nelielos gabaliņos.
  3. Sīpolu sakapā.
  4. Burkānu sarīvē uz rupjās rīves.
  5. Paprikas sagriež nelielos gabaliņos vai salmiņos.
  6. Tomātus sagriež pusgredzenos.
  7. Karstumizturīgus māla podiņus ietauko.
  8. Liek katrā podiņā kārtās - kartupeļus, uzber mazliet sāli, uzklāj skābo krējumu.
  9. Kartupeļiem liek virsū burkānus.
  10. Burkāniem liek virsū papriku.
  11. Paprikai liek virsū tomātus, uzber sāli.
  12. Tomātiem liek virsū sīpolus.
  13. Sīpoliem liek virsū gaļu.
  14. Virsū gaļai uzklāj skābo krējumu.
  15. Pa virsu uzlej ūdeni, pēdējās kārtas biezumā.
  16. Cep 220 °C temperatūrā, 30-35 minūtes, uzliekot vākus podiņiem.
  17. Tad podiņiem vākus noņem, uzkaisa rīvētu sieru, bez vāciņiem turpina cept 30 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes