Sastāvdaļas
- 700 g cūkgaļas
- 5 kartupeļi
- 1 liels sīpols
- 1 liels burkāns
- 1-2 paprikas
- 2-3 tomāti
- 200 g skābā krējuma
- Provansas garšvielas pēc garšas
- malti melnie pipari pēc garšas
- sāls pēc garšas
- 200 g siera
- zaļumi pēc garšas
Pagatavošana
- Gaļu sagriež nelielos gabaliņos, uzber sāli, piparus, Provansas garšvielas, atstāj uz 30 minūtēm, istabas temperatūrā.
- Sagatavo dārzeņus - kartupeļus nomizo, sagriež nelielos gabaliņos.
- Sīpolu sakapā.
- Burkānu sarīvē uz rupjās rīves.
- Paprikas sagriež nelielos gabaliņos vai salmiņos.
- Tomātus sagriež pusgredzenos.
- Karstumizturīgus māla podiņus ietauko.
- Liek katrā podiņā kārtās - kartupeļus, uzber mazliet sāli, uzklāj skābo krējumu.
- Kartupeļiem liek virsū burkānus.
- Burkāniem liek virsū papriku.
- Paprikai liek virsū tomātus, uzber sāli.
- Tomātiem liek virsū sīpolus.
- Sīpoliem liek virsū gaļu.
- Virsū gaļai uzklāj skābo krējumu.
- Pa virsu uzlej ūdeni, pēdējās kārtas biezumā.
- Cep 220 °C temperatūrā, 30-35 minūtes, uzliekot vākus podiņiem.
- Tad podiņiem vākus noņem, uzkaisa rīvētu sieru, bez vāciņiem turpina cept 30 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!