Sastāvdaļas
● 2 glāzes miltu
● 2/3 glāzes cukura
● 1/2 tējkarotes sāls
● 340 g piena šokolādes
● 2 bundžas iebiezinātā piena
● 400 g sviesta
Pagatavošana
- Sviestu sagriež vidēja lieluma gabaliņos.
- Sviestu sablenderē ar miltiem, cukuru un sāli.
- Sviesta masu liek veidnē, izlīdzina un kārtīgi pieblietē.
- Cep 180°C temperatūrā, 20 minūtes.
- Pannā liek 2 ēdamkarotes sviesta, pielej iebiezināto pienu, liek uz uguns.
- Vāra tik ilgi, kamēr piens karamelizējas.
- Karamelizēto masu vienmērīgi uzklāj atdzisušam biskvītam.
- Karsta ūdens peldē izkausē šokolādi.
- Šokolādi pārlej karamelei.
- Šokolādi kārtīgi izlīdzina.
- Veidni ar cepumiem liek ledusskapī, kamēr sastingst, pēc tam sagriež gabaliņos.