Cepts saldais kartupelis ar tomātiem un olu

Cepts saldais kartupelis ar tomātiem un olu Foto: Cepts saldais kartupelis ar tomātiem un olu

Sastāvdaļas

  • 1 mazs saldais kartupelis
  • 1-2 nelieli tomāti
  • 1-2 olas
  • 1 ēdamkarote olīveļļas cepšanai

Pasniegšanai:

  • 50 g rukolas un salātlapu
  • ½ konusveida paprikas
  • ½ avokado
  • sēklu maize
  • ¼ citrona
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • sāls, pipari

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem pēc Celsija. Sagatavo nelielu cepamtrauku.
  2. Saldo kartupeli kārtīgi noberž, nosusina (bojājumu vietas, ja tādas ir, izgriež) un ar visu mizu sagriež daivās. Liek bļodā, apber ar sāli, pipariem, uzlej olīveļļu un samaisa. Ber cepamtraukā un izlīdzina. Cep sakarsētajā cepeškrāsnī 15 minūtes.
  3. Kamēr saldais kartupelis cepas, tomātus pārgriež uz pusēm (ja vēlas, var no kastītēm uzbērt sakapātus zaļumus un sīpolu), apslaka ar olīveļļu.
  4. Pēc 15 minūšu cepšanas kartupeļiem pa vidu liek tomātus ar griezuma vietu uz augšu un cep vēl 10 minūtes.
  5. Pēc 10 minūtēm uzsit olu, uzber sāli un piparus un cep 8 minūtes.
  6. Pasniedz ar sēklu maizi, avokado, zaļajiem salātiem un papriku. Salātus pārber ar sāli un pipariem, pārlej ar olīveļļu.

Cik lielisks veids, kā ātri un neparasti pagatavot dārzeņus ar olu. Ja lielāka ēstgriba, varam dārzeņiem uzsist divas olas!

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes