Sastāvdaļas
- 1 lasis
- 200 g meža sēņu vai šampinjoni
- 2 sīpoli
- 5 ēdamkarotes skābā krējuma
- 100-130 ml piena
- zaļumi pēc garšas
- sāls pēc garšas
- pipari pēc garšas
- garšvielas pēc garšas
- 100 g cieta siera
- citrona sula pēc vēlēšanās
Pagatavošana
- Lasi iztīra, sagriež porciju gabalos, uzber sāli, piparus, uzlej citronu sulu, atstāj uz 20 minūtēm.
- Gatavo mērci - sīpolus sagriež gabaliņos, sēnes izvāra.
- Eļļā apcep sīpolus, kamēr tie kļūst zeltaini, pievieno sēnes, samaisa, pielej pienu, kas samaisīts ar skābo krējumu.
- Pieber sāli, garšvielas, sakapātus zaļumus.
- Mērci samaisa, uzkarsē, bet neuzvāra.
- Zivs gabalus liek veidnē, pārlej ar mērci, cep 200°C temperatūrā, 15 minūtes.
- Izņem, pārkaisa ar rīvētu sieru, turpina cept 15-20 minūtes, kamēr kļūst zeltaina.
- Gatavu ēdienu pārkaisa ar sakapātiem zaļumiem, var pasniegt ar kartupeļu biezeni.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!