Cepts lasis skābā krējuma-sēņu mērcē

Cepts lasis skābā krējuma-sēņu mērcē Foto: Cepts lasis skābā krējuma-sēņu mērcē

Sastāvdaļas

  • 1 lasis
  • 200 g meža sēņu vai šampinjoni
  • 2 sīpoli
  • 5 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 100-130 ml piena
  • zaļumi pēc garšas
  • sāls pēc garšas
  • pipari pēc garšas
  • garšvielas pēc garšas
  • 100 g cieta siera
  • citrona sula pēc vēlēšanās

Pagatavošana

  1. Lasi iztīra, sagriež porciju gabalos, uzber sāli, piparus, uzlej citronu sulu, atstāj uz 20 minūtēm.
  2. Gatavo mērci - sīpolus sagriež gabaliņos, sēnes izvāra.
  3. Eļļā apcep sīpolus, kamēr tie kļūst zeltaini, pievieno sēnes, samaisa, pielej pienu, kas samaisīts ar skābo krējumu.
  4. Pieber sāli, garšvielas, sakapātus zaļumus.
  5. Mērci samaisa, uzkarsē, bet neuzvāra.
  6. Zivs gabalus liek veidnē, pārlej ar mērci, cep 200°C temperatūrā, 15 minūtes.
  7. Izņem, pārkaisa ar rīvētu sieru, turpina cept 15-20 minūtes, kamēr kļūst zeltaina.
  8. Gatavu ēdienu pārkaisa ar sakapātiem zaļumiem, var pasniegt ar kartupeļu biezeni.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes