Sastāvdaļas
- 1 vesela vista
- 3 - 4 vidēji apelsīni
- 4 - 5 daiviņas ķiploka
- malti melni pipari
- sāls
Pagatavošana
- Vistu un apelsīnus nomazgā. Uzsilda cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai.
- Vistu liek cepšanas traukā, ierīvē ar sāli un pipariem gan no ārpuses, gan no iekšpuses.
- Apelsīnus sagriež aplīšos. Apelsīnus var nomizot, ja nepatīk apelsīnu mizas garša.
- Uzmanīgi paceļ vistas krūšu daļas ādu un aiz tās ieliek apelsīnu aplīšus - starp gaļu un ādu.
- Apgriež vistu otrādi un to pašu izdara mugurpusē. Apgriež vistu atpakaļ.
- ķiploka daiviņas sagriež vai nu uz pusēm, vai 4 daļās. ķiplokus ieliek vistas iekšpusē.
- Piepilda vistu ar atlikušajiem apelsīna aplīšiem.
- Vistas kājas sasien kopā. Ja palika vēl pāri sagriezti apelsīni, tad tos pieliek klāt vistai formā.
- Cep vistu apmēram 2 - 2,5 stundas, ik pa laikam to pārlejot ar sulu.
- Karstu vistu sadala gabaliņos un pasniedz.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!